SZC logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203048/20 | 3100 Salgótarján Zemlinszky Rezső út 4.

Intézmény logo

Nógrád Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. márc. 25.


Tarnóczi László

    Nógrádi diákok számára is biztosított az erdélyi szakmai gyakorlat

    Nemzetközi mobilitások szerepe a szakoktatásban

    Nógrádi diákok számára is biztosított az erdélyi szakmai gyakorlat

    Nemzetközi mobilitások szerepe a szakoktatásban címmel tartottak az elmúlt héten konferenciát elsősorban a magyarországi szakképzési centrumok illetve technikumok, szakképző iskolák vezetői számára Erdély szívében, Sepsiszentgyörgyön. A többek közt nógrádiak részvételével szervezett, a magyar-magyar kapcsolatok és az Európai Unió Erasmus+ program által nyújtott szakképzési lehetőségek erősítését célzó tanácskozáson a házigazdák lehetőség biztosítottak az intézmények közötti tudásmegosztásra, kapcsolatépítésre és új együttműködések kialakítására.

     

    Oltean Csongor, a sepsiszentgyörgyi Szakmai Oktatási Tréning Center, vagyis a VET stratégiai igazgatója (a román kormány korábbi ifjúsági államtitkára) fiatal menedzserekből álló csapatával az előadásokon és gyakorlati képzőhelyek meglátogatásán túl olyan érdekes programokat szervezett, amely a gasztronómia és kulturális sokszínűség jegyében is betekintést nyújtott Erdély és az erdélyi magyarság életébe. A főszervező kiemelte: céljuk, hogy összehozzák a Kárpát-medencei régió szakképző intézményeit és az Erasmus+ fogadó szervezeteket, s az anyaországból diákok érkezzenek Erdélybe, a Felvidékre és a Vajdaságba, s az erdélyi szakképzős diákok is munkatapasztalatokat szerezzenek Magyarországon, Szlovákiában és Szerbiában.

    A nógrádiak a városi önkormányzatnál, a rendőrségen, egy építőipari cégnél és egy vendéglátóhelyen is tárgyaltak a diákjaink fogadásáról, s meglátogatták Sepsiszentgyörgyön a Stromfeld testvériskoláját, a több mint nyolcszáz diákot befogadó Puskás Tivadar Szakképző Iskolát.

    Baranyi Zoltán, a nógrádi delegáció vezetője, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta: a sepsiszentgyörgyi konferencia, valamint az ahhoz kapcsolódó szakmai és szabadidős programok kapcsolódási lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy megismerjük az erdélyi, felvidéki és délvidéki duális szakképzés szervezőit. Ez pedig utat nyit újabb testvériskolai kapcsolatok kialakítására, illetve ahhoz, a tanulók, tanárok a szakmai gyakorlatokat határon túli magyarok körében is végezhessék. Hozzátette: Nógrád megyében, illetve Nógrád vármegyében immár tizennégy éve biztosított a szakképzésben tanuló diákok számára a külföldi szakmai munkatapasztalat-szerzés, illetve oktatóink, tanáraink is elsajátíthatják az ottani jó gyakorlatokat, s beépíthetik az itthoni oktató munkájukba, Eddig már több mint ezer diák végezte szakmai gyakorlatát az Európai Unió valamely országában, s 250-et meghaladja a nógrádi oktatói mobilitásszám. Az Erasmus + program Írországtól Ciprusig, Finnországtól Portugáliáig a legkülönfélébb szakmákban kínál külföldi szakmai lehetőséget, ezt bővítjük most a határon túli magyar kapcsolataink erősítésével, s hasznosítva ebben a felvidéki kapcsolatrendszerünket is – tette hozzá a főigazgató.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Rendőrségi tájékoztató anyagok

    Rendőrségi tájékoztató anyagok

    Tájékoztató anyagok

    2024. márc. 8.


    Endrész Csaba

    NOOL

    NOOL

    Bátor-napi Matematika Csapatverseny a NOOL.hu oldalán

    2024. márc. 3.


    Endrész Csaba

    Bátor-napi Matematika Csapatverseny

    Bátor-napi Matematika Csapatverseny

    Első Bátor-napi Matematika Csapatverseny

    2024. febr. 28.


    Endrész Csaba


    Partnereink

    SZC logo

    Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum


    Nógrád Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

    3100 Salgótarján Zemlinszky Rezső út 4.

    Telefon: +36 32 510 290

    E-mail: kvsz@kereskedelmi-nmszc.hu

    OM azonosító: 203048/20

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001294/2015


    2024Nógrád Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola